Scouting Nienoord

NPK 2022

Het 90e Noorderlijk Pinksterkamp mag eindelijk doorgaan!

Algemene informatie

Voor alle RSA-leden zal dit het eerste NPK met de RSA zijn. We hebben er veel zin in dat het na twee jaar eindelijk door mag gaan! Het Noordelijk PinksterKamp (NPK) is het grootste jaarlijks terugkerende scoutingkamp van Europa. Het hoofddoel van het evenement is het leggen van nieuwe contacten en het onderhouden van bestaande contacten met andere scoutinggroepen. Daarnaast is het ook gewoon een spannend en avontuurlijk kamp waarbij je kampeervaardigheden kunt leren (verbeteren) en waarbij ook allerlei spellen en andere scoutingtechnieken aan bod komen. Dit gebeurt voor iedere speltak in jaarlijks een ander thema. Voor het hele NPK geldt dat van de specifieke scouting kampeerwijze wordt uitgegaan; simpel en ten opzichte van het milieu verantwoord kamperen staan daarbij centraal. Inmiddels is het kamp uitgegroeid tot een groots kamp met jaarlijks rond de 3500 deelnemers. Hieronder lezen jullie meer praktische informatie.

Kampprijs en aanmelding

Het kampgeld is dit jaar vastgesteld op 80 euro. Zorg dat je je voor zondag 17 april hebt opgegeven en hebt betaald via deze pagina.

Thema

Het thema van dit jubileum kamp is Amsterdam! Met ons subkamp (subkamp 5) zijn wij de wijk De Jordaan. Met onze groep hebben wij als thema Baantjer in combinatie met Rembrandt van Rijn. Wij hebben er zin in en gaan natuurlijk ons best doen om weer een baksteen te winnen voor thema!

Klik op deze link voor het algemene themaverhaal van de RSA: Nieuwe burgemeester gemeente Amsterdam

Wanneer mogen we op kamp?

In de naam staat het al, NPK is altijd tijdens Pinksteren. Dit jaar zal het kamp plaatsvinden van vrijdag 3 juni tot maandag 6 juni. Let op: NPK stopt nu dus op maandag in plaats van op dinsdag. Over de tijden zullen we jullie later nog informeren.

Wat moet je niet vergeten?

Het is handig om in ieder geval de volgende dingen mee te nemen:

• Blouse en das
  • Stoel
  • Matje/veldbedje + Slaapzak (houd er met je keuze van matje rekening mee dat er geen stroom aanwezig is)
  • Geld
  • Evt. powerbank
  • Zonnebrand
  • ID-kaart
  • Alles wat je nog meer nodig hebt bij drie overnachtingen
  • Gezondheidsformulier, deze is hier te vinden: Gezondheidsformulier

We hopen natuurlijk dat iedereen erbij is dus geef je snel op!

RSA NPK 2022 GOED

Klik op de knop hieronder om door te gaan naar de opgave-/betaalpagina.