Scouting Nienoord

Scouts opkomsten en kampenOpkomsten

Scouts opkomsten beginnen meestal op zaterdag om 15:30 op het clubhuis, en deze zijn meestal om 17:30 afgelopen. Tijdens opkomsten werken de scouts met zogenaamde patrouilles. Dit zijn ploegen die die bestaan uit rond de 8 scouts. In deze ploegen heb je een zogenaamde PL (patrouille leider) en APL (assistent patrouille leider). De PL's en APL's zijn verantwoordelijk voor leiding geven aan de patrouille. En staan in nauw contact met de leiding. De scouts hebben momenteel de volgende Patrouilles: de Arenden, Zeehonden en Vossen.

Wat voor programma er precies wordt uitgevoerd tijdens een opkomst word samen met de leden bepaald. Om de drie maand word er een schema gemaakt met de leden wat we de komende drie maanden gaan doen. De leiding werkt dan de opkomst uit en zo worden opkomsten gemaakt.

Kampen

Elk jaar zijn er verschillende kampen waar we met de scouts heen gaan. Bijvoorbeeld het Najaarskamp, het Noordelijk Pinksterkamp en het Zomerkamp.
Tijdens deze kampen is er meestal een bepaald thema waar verschillende activiteiten om heen worden georganiseerd. Op de agenda kun je zien of er een kamp aan zit te komen. Op de scoutspagina wordt er bij een aankomend kamp informatie gegeven over dit kamp.