Scouting Nienoord

Uniform scouts

Tijdens de opkomsten van de scouts wordt er een scouts uniform gedragen. Iedere speltak heeft zijn eigen Scoutfit-kleur. De Bevers hebben een rode blouse, Welpen een groene blouse, Scouts een beige blouse, en de Explorers een rode blouse. 

Nadat je ge├»nstalleerd bent als scout wordt er van je verwacht dat je bij de opkomsten de scoutfit draagt. We dragen deze scoutfit om verschillende redenen. Als eerste kun je ze makkelijk zien wie bij welke speltak hoort. Ook kan je het zien als een soort visitekaartje. Van de leden wordt verwacht dat ze zelf een scoutfit aanschaffen. Hieronder een aantal links waar je dit kan doen. 

Aanschaffen scouts blouse 

Aanschaffen groepsdas/ regiobadge/ groepsnaambandje       

Voor de badges zoals het installatieteken en het speltakteken kun je contact opnemen met het leidingteam.


Hieronder vind je meer informatie over hoe de scoutsfit er precies uit ziet:

Groepsdas

Iedere scoutsvereniging heeft een andere kleur das. Aan de das kun je gemakkelijk zien wie bij welke scouting vereniging hoort. De groepsdas van scouting Nienoord is een groene das met een zwarte rand. Ook zit er op de achterkant een wit ruitje. De das wordt overal waar we als scout heen gaan gedragen zodat iedereen kan zien dat je bij de beste scouts vereniging van Nederland zit!

Scouting Nederland insigne

Als je bij Nederland op scouting zit wordt er van je verwacht dat je het scouting Nederland insigne draagt op je scoutsuniform. Deze hoor je te dragen op je linkerborstzak van je scoutsblouse.

Groepsnaambandje

Om nog duidelijker te maken dat je bij scouting Nienoord zit is er een groepsnaambandje beschikbaar die je kan dragen op je rechter arm. Hierop staat de naam van de groep. Zo kunnen vreemden die de das niet herkennen toch zien bij welke groep je zit.
De bronafbeelding bekijken

Speltakteken                                                                                                                                                                                        

Het speltakteken laat samen met de kleur van je blouse zien bij welke leeftijdsgroep (Speltak) je zit. Bij de scouts is dit een beige blouse met de insigne hiernaast.  

Insignes en badges.

Tijdens de opkomsten / kampen kun je insignes verdienen. Ook kun je verschillende fun badges kopen. Hiervoor zijn er officieel bepaalde plekken op je blouse die daarvoor geschikt zijn. Maar binnen Scouting Nederland wordt er geaccepteerd om ook op andere plekken insignes een plaatsje te geven op je blouse.

Bestand:Uniform scouts sn 2010.png